Over Leonidas

Historie

De Griek Leonidas KESTEKIDES was een avonturier in hart en ziel.

In 1910 mag hij, op de Wereldtentoonstelling in Brussel, de bronzen medaille in ontvangst nemen voor zijn chocolade lekkernijen.  Dit ging niet onopgemerkt voorbij… zeker niet in de ogen van de mooie Brusselse jongedame Joanna Emelia Teerlinck, voor wie Leonidas als een blok is gevallen.  Zoete vlinders in de buik voor beide geliefden !  Want zelfs ondanks een leeftijdsverschil van 10 jaar huwen ze in 1912.

In 1913 stellen Leonidas en Joanna, op de Internationale Tentoonstelling in Gent, hun gloednieuwe confiserie, bonbons en andere zoete heerlijkheden voor.  En dat verdiende een gouden medaille !!!

In Gent, Blankenberge en Brussel kwamen de eerste -druk bezochte- tearooms van Leonidas.  Dit succes leidt ertoe dat het kleine familiebedrijfje van toen, is uitgegroeid tot een ware familieonderneming van bijna 1.500 verkooppunten wereldwijd.

En om onze stichter te eren, zal het logo van de gelijknamige Spartaanse (Griekse) krijger Leonidas òf het woord “Leonidas” op elke van onze chocoladezoete lekkernijen prijken.  Wat een saga, en dat al meer dan 100 jaar !

Openingsuren

Kemzeke:
ma-za 0930 - 1800.
zon- en feestdagen 1000 - 1400.
 
Sint-Gillis-Waas:
ma-za 0930 - 1800.
zon- en feestdagen gesloten.